טעימות מתוך "בנשימה אני בבית"
כדוגמה לתוכן ולסגנון, הנה מספר קטעים מהספר "בנשימה אני בבית: יומן התעוררות":
מתוך פתח דבר:
ספר זה מבוסס על יומן שהתחלתי לכתוב בתקופה של שבר בחיי [...] המפגש עם המוות ועם חוויית האובדן ניפץ את עולמי, שמט את הקרקע תחת רגליי והביא לשינוי עמוק בגישה שלי לחיים, שינוי שנדרש לו זמן הבשלה של מספר שנים. הכתיבה והשהיה השקטה נולדו מעצמן, מתוך כמיהה לגעת במהות החיים והמוות ולהבין את הסבל האישי והאנושי, להבין את החיים בשלמותם.
[...] היומן נכתב במרחב של הוויה קשובה, מרחב שאִפשר התבוננות עצמית ולמידה. באופן דומה, גם קריאה במרחב שכזה יכולה לתרום לחקירה ולמידה עצמית. בקריאה קשובה אנחנו פנויים לשהות עם הדברים בשאלה פתוחה, חוקרת ומתעניינת, ונכונים להיות באי-ידיעה. ללא תשובה מיידית ומוחלטת, השאלה הפתוחה מזמנת אפשרות לתשובה שונה מהתשובות המוכרות והידועות; היא יכולה לאפשר הבנה חדשה של עצמנו מעבר למילים ומעבר לסיפור המוכר בו אנחנו בדרך-כלל חיים.
לבו של הספר הוא דרך חיים בקשב-לב, איכות של התבוננות קשובה שניתן לכנות אותה "מדיטציה" – זו מדיטציה של תשומת-לב, מדיטציה ברוח בודהיסטית. יחד עם זאת, הגישה המתוארת איננה מתייחסת ללימוד עיוני או שיטתי ואינה מציעה הנחיות לתרגילים, אלא מתארת מדיטציה כנוכחות מודעת הפתוחה לכל המתרחש במקום ובמצב בהם אנחנו נמצאים – זו מדיטציה כדרך חיים.
~ ~ ~